ONTDEK NU HOE U HET BESTE UW SOLITAIRE FORNUIS OF VRIJSTAAND FORNUIS KIESTsolitaire fornuis

Wij Geven U Graag Alle Informatie Om Tot De Juiste Keuze Van Uw Solitaire Fornuis Of Vrijstaand Fornuis Te Komen. Lees Hieronder Verder.

Het Solitaire Fornuis: Een Handige-, Moderne En Stijlvolle Keuze

Koken op een fornuis is altijd een leuk avontuur. Het voelt altijd zeer ambachtelijk aan om op zo'n robuust kwaliteits fornuis bezig te zijn. Het gevoel dat u echt bezig bent met het kookvak en dat het allemaal wel goed komt met zo'n geweldig stuk gereedschap.

Een solitaire fornuis - of vrijstaand fornuis - straalt alle kwaliteiten nog eens extra uit. Het is daarom al lange tijd de juiste keuze om het allerbeste uit uw keuken te halen.

Hoe Kiest U Het Beste Uw Solitaire Fornuis? Wij Geven U Enkele Eenvoudige Stappen

Ten eerste zijn er een aantal zeer goede- en gerenommeerde merken die solitaire fornuizen maken. Wij noemen Boretti, Smeg, Falcon, Viking, Aga en anderen.

Wij adviseren u om te kiezen voor een merk met historie en ervaring. De genoemde merken hebben allemaal een historie die vaak meer dan een halve eeuw teruggaat en dat blijf je zien in de kwaliteit, afwerking, technologie, functies en design.

Ten tweede is het altijd belangrijk om eerst goed na te denken over de stijl van uw solitaire fornuis en hoe deze het beste aansluit bij de stijl van uw keuken. Het klinkt gek, maar dit is toch wel één van de belangrijkste overwegingen om een solitaire fornuis te kopen. Als u de stijlkeuze hebt gemaakt, kunt u gaan kijken naar de functionaliteit van uw vrijstaand fornuis.

Ten derde is natuurlijk de breedte van uw solitaire fornuis belangrijk. Een gangabre maat is 90 cm. breed, maar er zijn ook vrijstaande fornuizen van 60-, 80-, 100-, 110- en 120 cm. breed.

Let erop dat een aantal fornuizen van 100 cm. breed in feite een fornuis van 90 cm. breed zijn met aan de zijkanten twee stolletjes van ieder 5 cm. Het is maar dat u het weet.

Ten vierde is de keuze van het ovengedeelte belangrijk. Het is juist zo'n specifiek kenmerk van een solitaire fornuis: een lekkere grote, robuuste oven. Maar denk goed na of u een conventionele oven wilt of dat u een heteluchtfunctie wilt. Een hetelucht ovenfunctie biedt net die functionaliteit die uw gerechten iets extra's geeft.

Vaak vind u echter beide functies gecombineerd in één oven.

Ten vijfde is het natuurlijk belangrijk om de juiste kookplaat te kiezen. De meeste mensen kiezen voor een gaskookplaat, maar ook een keramische kookplaat of een inductie fornuis is mogelijk.

Belangrijk is verder het aantal pitten (5- of 6 pits) en de aanwezigheid van een wokbrander.

De Belangrijkste Tip: Ga Kijken!

De zesde en misschien wel belangrijkste tip: ga kijken bij een winkel die zoveel mogelijk solitaire fornuizen heeft staan. Dan pas krijgt u het juiste gevoel voor stijl, materiaalgebruik, kwaliteit en functionaliteit.

De meeste winkels hebben vaak maar 2 of 3 modellen staan - ze nemen natuurlijk ook veel plaats in beslag.

Wij weten dat er bij Keukenwarenhuis in Ter Aar (ZH) er doorlopend ruim 20 fornuizen tentoongesteld staan. U ziet er meerdere modellen en meerdere merken.

Klik hier voor de twee Fornuizen Mega Stores van Keukenwarenhuis.nl, waar tientallen fornuizen permanent staan opgesteld. Daar kunt u zich volledig oriënteren op het voor u beste fornuis.

En de laatste tip: het is niet onverstandig om een solitaire fornuis te laten bezorgen. Ze wegen vaak van 50 tot wel meer dan 100 kg.

Solitaire Fornuis: Voor Ieder Een Juiste Keuze

Het solitaire fornuis is momenteel erg gewild. Het aanbod wordt daarom ook steeds groter. En de mogelijkheden, merken, functies, modellen worden alsmaar uitgebreider. Een solitaire fornuis is steeds beter in te passen in de keuken.

Het is dus aan te raden om u vooraf goed te oriënteren en het is vooral belangrijk om meerdere modellen met eigen ogen te gaan bekijken.